Predstavenie výrobkov

Domáca pec na pizzu – ako upiecť pizzu ako z pizzerie za menej ako 5 minút?

Pizza

Pizza je možno jedným z najchutnejších a najobľúbenejších snackov. Pretože kto by nemal rád pizzu – najmä tú, ktorá chutí ako tá pripravovaná v talianskej pizzerii. Tajomstvo spočíva v ľahkom, tenkom a chrumkavom cestíčku! Ak sa chcete naučiť robiť domácu pizzu a naučiť sa rýchly recept na pizzu, odporúčame vám nášho sprievodcu!

Recept na rýchle cesto na pizzu

O tom, že Taliani sú majstrami v príprave dokonalej pizze, netreba nikoho presviedčať. Ako prví pripravili dokonalý recept na cesto z jednoduchých, tradičných surovín, ako je pšeničná múka, voda, soľ a droždie.

Múka na pizzu

Jednou z najdôležitejších ingrediencií dobrej domácej pizze je múka. Na prípravu cesta na pizzu je najlepšie použiť špeciálny druh múky, pretože tá určuje kvalitu cesta. Múka na pizzu by mala byť bohatá na lepok, ktorý prispieva k flexibilite a elasticite cesta.

Najobľúbenejšie druhy múky na pizzu sú: tortová múka typu 450, z ktorej získame pizzu s tenkým a mäkkým základom, a pšeničná múka typu 550, z ktorej sa dá upiecť riedke a krehké cesto. Najchutnejšiu pizzu ako z talianskej pizzérie však získate s použitím múky typu 00. Poznáte ju podľa intenzívnej bielej farby a vysokého stupňa mletia.

 

Rýchly recept na cesto na pizzu

Ak si myslíte, že domáca pizza je zdĺhavá a zložitá a nechutí ako originál, presvedčíme vás, že to môže byť aj inak 😉 Pozrite si náš osvedčený a rýchly recept na taliansku pizzu.

Ingrediencie:

25 g droždia,
250 g múky na pizzu,
1 šálka teplej vody,
1 lyžička soli,
2 lyžičky cukru.

Príprava:

V pol pohári teplej vody rozpustite droždie, pridajte soľ a cukor - dobre premiešajte a odstavte asi 20 minút. Po uplynutí tejto doby zmiešame túto zmes s múkou a zvyšným množstvom vody a všetko premiešame. Keď sa hmota začne vzďaľovať od stien panvice, môžete ju miesiť ručne, kým nebude cesto homogénne a pružné.

Tento recept ukazuje, že domáca pizza nemusí byť časovo náročná. Za necelú polhodinu máte cesto hotové. Rozdeľte ho na tri časti – to vám umožní získať až tri chutné pizze. Teraz už len pridajte svoje obľúbené ingrediencie.

Pizza capriciosa - recept

Najobľúbenejšie talianske pizze sú magherita a capriciosa. V tomto návode vám prezradíme, ako pripraviť pizzu so šunkou a šampiňónmi, teda capriciosa, a veľmi chutnú a obľúbenú pizzu s parmskou šunkou, rukolou a cherry paradajkami. 



Capriciosa – ingrediencie:

Paradajková omáčka,
150 g strúhanej mozzarelly,
100 g šunky,
cca 10 šampiňónov,
Korenie - bazalka, oregano.



Jeden kúsok cesta rozvaľkáme na priemer asi 30 cm. Potrieme paradajkovou omáčkou a korením, všetko posypeme syrom mozzarella. Potom pridajte plátky šunky a šampiňóny. Vaša pizza bude o chvíľu hotová!

Pizza

Pizza s parmskou šunkou - ingrediencie:

Paradajková omáčka,
150 g strúhanej mozzarelly,
5 plátkov parmskej šunky,
dve hrste rukoly, cherry paradajky.



Ako je uvedené vyššie, je potrebné vyvaľkať ďalší kúsok cesta na priemer cca 30 cm. Potrieme paradajkovou omáčkou, posypeme mozzarellou a poukladáme plátky šunky. Po upečení pridáme rukolu a nakrájané paradajky.



Teplota pečenia pizze – koľko pečiete pizzu?

Na rozdiel od zdania je správna teplota pri pečení pizze veľmi dôležitá, pretože ovplyvňuje kvalitu cesta. Pri akej teplote teda pečiem pizzu? Pri odpovedi na túto otázku stojí za to pamätať na niekoľko dôležitých aspektov. Ako prvé vložíme pizzu do vyhriatej rúry alebo rúry a nastavíme maximálnu teplotu. Čím vyššia teplota pečenia, tým lepšie. Rúry v pizzeriách dosahujú 500 stupňov, kým domáca 250 stupňov. Pec na domácu pizzu Teesa umožňuje piecť pri maximálnej teplote 400 stupňov. Rovnako dôležité ako teplota je, ako dlho musíte pizzu piecť. Pečenie pizze v domácej rúre pri teplote cca 200-220 stupňov by malo trvať cca 10-12 minút. V elektrickej peci na pizzu to trvá oveľa menej – maximálne 5 minút. Proces pečenia treba samozrejme kontrolovať, pretože ak ho príliš skrátite, pizza môže byť nedopečená, kým pri dlhom čakaní môže byť cesto spečené a tvrdé. Správna teplota a čas pečenia spôsobia, že cesto bude zvonka chrumkavé a vnútri mäkké. Perfektné!

Pec na domácu pizzu - prevádzka

Tajomstvo dokonalej pizze ako z talianskej pizzerie je tenká, dobre prepečená a spodok je chrumkavý. Teraz si môžete pripraviť pizzu pre celú rodinu sami doma za pár chvíľ. Nápomocný bude stroj na výrobu pizze Teesa Supreme

Domáca rúra s výkonom 1200 W má dve výhrevné telesá a keramický kameň, ktorý rovnomerne rozvádza teplo a absorbuje vlhkosť v ceste. Spodné vyhrievacie teleso zaisťuje dokonalé a rovnomerné prepečenie cesta a horné vyhrievacie teleso na syr a ostatné suroviny. Pečenie v peci na pizzu trvá doslova 5 minút.



Rozmery  - koľko miesta zaberie v kuchyni?

Ak je pizza stálym prvkom vášho jedálneho lístka, domáca pec na pizzu by mala zaujať kľúčové miesto vo vašej kuchyni. Vďaka svojej malej hmotnosti, cca 5 kg a rozmerom 350x370x165 mm sa bez problémov zmestí na pracovnú dosku a ešte vám ostane veľa miesta na prípravu vašej obľúbenej talianskej pizze.

Ako urobiť domácu pizzu v peci na pizzu TEESA SUPREME?

Elektrická pec na pizzu sa veľmi jednoducho používa. Pred použitím prístroj zohrejte asi 10 minút so zatvoreným vekom. Keď je vaša pizza hotová, opatrne ju položte na horúci kameň pomocou dvoch špachtlí. Potom nastavte časovač na cca 3-4 minúty a počkajte. Čas pečenia každej pizze sa líši v závislosti od hrúbky cesta a polevy, preto sa oplatí z času na čas skontrolovať stupeň upečenia cesta. Pokrievka je vybavená dvomi nezohrievajúcimi rúčkami, takže to bude jednoduché a bezpečné. Pamätajte, že ak sa pizza pečie príliš rýchlo, znížte teplotu a ak je príliš pomalá, zvýšte ju.

Keď je pizza hotová, vyberte ju z rúry pomocou špachtle a nechajte veko otvorené niekoľko minút, kým sa opäť nerozsvieti kontrolka pripravenosti. Potom je zariadenie pripravené na pečenie ďalšej pizze.

Pridaj komentár